Pundit PD8050

Ultrahangos betonvizsgáló készülék 


Pundit PD8050

A világ legkönnyebb és legerősebb vezeték nélküli, többcsatornás ultrahangos technológiát használó képalkotó rendszere.

A Pundit PD8050 24 db ultrahangos jelátalakítót használ a képalkotáshoz, így ideális olyan alkalmazásokhoz, ahol a felhasználó minél pontosabb képet szeretne készíteni a beton belső szerkezetéről. Ultrahangos technológia révén az eszköz rendkívül érzékeny a légüres terekre (repedések, üregek, fészkek), valamint sok esetben a betonszerkezetben található fémes tárgyakról és feszítőkábelek, vezetékek által árnyékolt helyekről is képes a képalkotásra, akár 2 méteres mélységig. Az eszköz a mérések során az ultrahang terjedési sebességéből a beton minőségét (nyomószilárdságát) is képes meghatározni.

A PD8000 továbbfejlesztett változata, könnyen kezelhető, piacvezető 2D és 3D adatgyűjtéssel és képalkotással, mindezt a Pundit Live iOS alkalmazás ötödik generációjával.

Videó

Alkalmazási területek

  • betonszerkezet vastagságának meghatározása
  • beton szerkezetében található légüregek beazonosítása (légrések, repedések, fészkek)
  • objektumok felderítése hagyományos vagy acélszál-erősítésű betonban
  • feszítőkábelek injektálásának ellenőrzése
  • munkahézagok kitöltésének ellenőrzése
  • alagutak, nehezen hozzáférhető szerkezetek ellenőrzése
  • sűrű vasalású betonszerkezetek ellenőrzése

Működési elv

Nagy felbontású többcsatornás ultrahang visszaverődést és terjedési sebességet használó technológia.

A 8 csatornás PD8050 mérőfejjel az egyik csatorna továbbítja az ultrahangjelet, a visszaverődéseket pedig a másik hét csatorna fogadja. Minden csatorna felváltva sugároz, így egy teljes mérési ciklus 28 A-Scanből áll, melyet a műszer azonnal B-Scanné alakít SAFT technológia segítségével. A mérések pontossága több mérőfej összekapcsolásával javítható. (2 db PD8050 - 16 csatornás rendszer - 240 A Scan/ciklus)


Szkennelési módok

Line Scan

Az eszközt az előre felhelyezett pozicionálást segítő Al szalaggal párhuzamosan kell mozgatni, így akár 15 m hosszan feltérképezhető a vizsgált betonszerkezet. Ezzel a szkennelési móddal 2D-s eredményábrákat kaphatunk.

Stripe Scan

Az eszközt az előre felhelyezett pozicionálást segítő Al szalagra merőlegesen kell mozgatni, így az eszköz az egymás felett elhelyezkedő szkennelések interpolálásával képes 3D-s eredményábrák létrehozására is.

Area Scan

Az eszközzel egy előre kijelölt raszterhálón is készíthetünk méréseket, amely segítségével meghatározható az adott felület egyes részein az ultrahang terjedési sebességből a beton minősége, valamint a hátfal távolsága a felülettől. Az eredmények felületen való megjelenítésével egy átfogó képet kaphatunk arról, hogy a vizsgált terület mely további részein érdemes további vizsgálatokat végezni.

Eredmények megjelenítése és kiértékelése

A PD8050 iOS alkalmazása lehetővé teszi az eredmények azonnali vizualizálását. A képek megjeleníthetők B- vagy C-Scan formátumban, valamint a helyszínen kiterjesztett valóság nézet is készíthető.

A digitális jelentéskészítés, adatmegosztás és biztonsági mentés közvetlenül a Pundit Live alkalmazásból lehetséges iOS-en. Az egyedülálló Logbook funkció minden teszthez külön-külön rögzíti a paramétereket, beállításokat, fényképeket, megjegyzéseket, lokációt stb. A Pundit-Live-iPadReportok a helyszínen közvetlenül elkészíthetők az IPad-en és minden mérés a Proceq webes platformján keresztül világszerte elérhető. Az adatok .csv formátummal bármilyen egyéb 3D-s vagy adatelemző szoftverbe importálhatók.

A megjelenő képek fókusz mélysége 0-50 cm között állítható, így akár sűrűn elhelyezett, nagy átmérőjű kevés betontakarással rendelkező (1. és 2. réteg) betonacélok beazonosítására is alkalmas. 

Szkennelés során az eszköz érzékeli a hátfal visszaverődését, amelyet különböző jelölők (Tags) segítségével egyértelműen meghatározhatunk az eredmények kiértékelése során.

Felületre merőleges metszet (Line Scan view)


Felülettel párhuzamos metszet (Depth-slice view)3D-s nézet (3D Iso-surface view)

Kiterjesztett valóság (AR) nézet


Műszaki jellemzők

A termék műszaki jellemzői az alábbi linken érhetők el.


Érdekli a Pundit PD8050 ?

Kérjen rá ajánlatot. Három napon belül válaszolunk és felvesszük önnel a kapcsolatot.

Hasonló termékek