Különböző cementek hidratációs hőjének meghatározásához használatos készülék. A hagyományosnak tekinthető "oldáshő" módszer (EN 196-8) a méréshez a Hess-törvényt hívja segítségül, amely kimondja, hogy a hidratációkor felszabaduló hő a hidratálatlan és a hidratált cement oldáshőjének különbségével egyenlő.
A készlet az alábbi elemekből áll:
- 1 db Dewar edény fa dobozban
- 1 db Beckmann hőmérő
- 1 db elektromos keverő
- 1 db tölcsér
- forgólapát a keverőhöz EN 196-8 szerint (E061-12)
A hagyományos kaloriméteren felül még elérhető a Langavant féle féladiabatikus kaloriméter is. A hőmérséklet növekedés alapján közvetlenül határozzuk meg az adott vízmennyiséggel készített cemetpép által fejlesztett hőt.
EN 196-8 és ASTM C186 UNE 7105 BS 1370 UNI 7208 EN 196-8 ASTM C186 UNE 80102 DIN 1164 BS 4550 szabvány megfelelőség.
Kérjen rá ajánlatot. Három napon belül válaszolunk és felvesszük önnel a kapcsolatot.